Kas ir "Krēmveida medus"?

Vairākums cilvēku uzskata, ka krēmveida medus ir putots medus, kā putukrējums, bet tā tas viss nav, jo medū netiek “iesists” gaiss. Nedaudz aprakstīšu kā mēs un vēl citi biškopji iegūst šo mīksti feino krēmveida medu.

Kā jau mēs zinām medū notiek dabiskais process, kristalizēšanās, paliek ciets un ir reizes kad salaužam savu mīļāko karoti, lai šo medu izdabūtu ārā no trauka priekš savas gardākās tējas. Medus sastāv no glizkozes, saharozes un fruktozes, ilgāk uzglabājot  medū veidojas glikozes un saharozes rupjie kristāli.

Tad kad medus ir izsviests no kārēm, mēs viņu lejam lielā traukā (maisītājā) un pāris dienas atļaujam pastāvēt, tā lai sāktos kristalizācija. Maisītājā ir izveidotas lielas vertikālas lāpstiņas un uzstādīta automātika, kas šo medu lēnītēm, ik pa laikam apmaisa, tādejādi saberžot lielos kristālus mazākos.

Un lūk šis gardums ir gatavs ikdienas lietošanas, nesalaužot Jūsu mīļākās karotes un varat baudīt savus iemīļotos ēdienus un dzērienus ar krēmveida medu.


 Medus lietošana uzlabo garastāvokli un piedod enerģiju, uzlabo darbaspējas. Ēdiet medu, lai justos moži un mazāk slimotu!

Ieteicamās devas dienā (vēlams ēst vairākās reizēs):

Bērnam-30gr

Vecākiem cilvēkiem-60gr

Strādājošiem cilvēkiem-90gr

Ieteicams lietot 1,5-2 stundas pirms ēšanas vai 3 stundas pēc ēšanas, vislabāk-kopā ar siltu novārītu ūdeni  vienādās daļās vai ar tēju vai pienu, t.i., atšķaidītu. Ja medus izšķīdināts siltā ūdenī, tas samazina kuņģa skābumu, mazina sāpes (dedzināšanu) un nekairina zarnu traktu, turpretim aukstā ūdenī šķīdināts medus skābumu pastiprina.

8.00 EUR/L